Svante Henryson & Joel Lyssarides


En exklusiv konsert utlovas med två av sveriges främsta improvisationsmusiker inom jazz och klassisk musik. Lekfullhet och känsla i sitt alldeles egna uttryck.


Svante Henryson är en unik musiker. En virtuos av tre instrument, en kompositör av orkestermusik och en improvisatör som talar alla musikaliska språk, han rör sig gränslöst över hela det musikaliska spektrat. Som den enastående cellist han är, spelar han jazz, klassiskt, världsmusik, rock  och får alltid cellon att hör hemma och ljudet att frodas oavsett grene. Vare sig det är i en raga-duo med den indiska gitarristen Vishwa Mohan Bhatt, med ett jazz-bigband eller framför en symfoniorkester, hans cellos röst är omedelbart igenkännlig.


Joel Lyssarides är en ung musiker vars pianospel kännetecknas av utsökt klangkänsla, subtila harmonier och levande frasering, till förmån för innovation på högsta konstnärliga nivå. Med ett fantasifullt och ett uttryck av ett extraordinärt slag skapar Joel en berättelse fylld med vackra färger, skönhet och ett sällsynt ljus.

Sedan examen vid 21 års ålder har Joel varit en eftertraktad pianist, sessionmusiker och arrangör. Han har spelat med ett brett spektrum av artister som Anne Sofie Von Otter, Nils Landgren, Sven Bertil Taube, Silvana Imam, Dirty Loops, Norrbotten Big Band, Kristin Amparo och Svante Henrysson, samt arbetat som arrangör för Benny Andersson ( ABBA), olika storband, körer och stråkkvartetter.


https://www.joellyssarides.com

http://www.henryson.net


Medlemmar i Arvika Konsertförening kan köpa biljetter till rabatterat pris i entrén till Piren Live.


Dörrar: 18:00

Konsert: 19:00


Du blir anvisad plats vid ankomst.


Medarrangör: Arvika konsertförening


Mat och fullständiga rättigheter finns på plats i sammarbete med Olssons Brygga.


Adress: Hamnplan 1, Arvika

Kontakt: info@piren.nu