Sofia Karlsson


Sofia Karlsson, fyrfaldigt grammisbelönad sångerska och en av landets mest älskade musiker, ger sig ut på turné i sommar. Turnén går under namnet ”Mot ljuset” och innehåller Karlssons tolkningar, egna sånger, gamla dikter men även helt nya låtar. Hennes gitarrer är som alltid med men för första gången på länge åker hon helt solo. Turnén besöker bl.a. Öland, Uppsala, Kungsbacka, Järvsö och Nibe i Danmark. Biljetterna släpps på onsdag 23 juni kl 10.00.


– Nu ger jag mig ut på vägarna igen. ”Mot ljuset” kallar jag denna turné. Jag ska spela i skogsbryn och på stadsscener och kanske kan jag värma några hjärtan därute med några av mina favoritingredienser i livet: poesi, gitarrer och sång, säger Sofia Karlsson


2005 släpptes Karlssons genombrottsalbum "Svarta Ballader”, vilket sålde 130,000 exemplar. Hon har sedan dess fyllt kultur- och konserthus, tagit sin musik alltid vidare och tagit emot en uppsjö av olika priser, både som tonsättare och utövare.


Med en katalog fylld till brädden av egenskrivet material såväl som tolkningar har Sofia Karlssons musik landat mjukt i många tusentals lyssnares hjärtan runt om i landet. Utöver att vara en framgångsrik artist i eget namn har Sofia Karlsson sjungit duetter med artister som Svante Turesson, Thorstein Bergman och Rikard Wolff. Därtill gjort några vackra julalbum med bland andra Martin Hederos. 


Medarrangör: Jubel, www.jubel.se


Dörrar: 18:00

Konsert: 19:00


Du blir anvisad plats vid ankomst.


Mat och fullständiga rättigheter finns på plats i samarbete med Olssons Brygga.


Adress: Hamnplan 1, Arvika

Kontakt: info@piren.nu